Kiełki - sprawdzony sposób na odchudzanie

06.06.2017
w kategorii: 

Kiełki - sprawdzony sposób na odchudzanie

W dzisiejszych czasach, kiedy kanonem piękna jest idealnie wyrzeźbiona, szczupła sylwetka, każda z nas szuka sposobu na skuteczną dietę. Poza ograniczeniem kalorii warto pamiętać o produktach przyspieszających procesy spalania tkanki tłuszczowej. Jednymi z nich są kiełki.

Błonnik zawarty m.in. w kiełkach pszenicy przyśpiesza perystaltykę, czyli trawienie. Dzięki temu nasz organizm zapobiega odkładaniu się tzw. „boczków”.

Kiełki rzodkiewki, brokułów czy soczewicy są wzbogacone we flawonoidy, czyli substancje które zwiększają produkcję żółci w wątrobie. Co za tym idzie, sprawiają że wątroba staje się wydajniejsza, czyli szybciej spala tkankę tłuszczową. Przy diecie redukcyjnej nasz organizm jest narażony na osłabienie, dlatego ważnym jest by zadbać o dodanie mu energii. Witamina C, którą znajdziemy np. w kiełkach lucerny zadba o naszą odporność.

Przechodząc na dietę, która ogranicza nasze spożywanie kalorii musimy wiedzieć, że nie wystarczy jeść mniej żeby schudnąć. Trzeba także zadbać o to, żeby naszemu organizmowi nie brakowało wartości odżywczych, które są potrzebne w każdej diecie.

 

 

Zostań z nami i rzuć okiem na inne artykuły!

Dekoracyjne wartości ziół, warzyw i herbat od Home&Kitchen Garden

Wyobraźcie sobie dość dziwnie urządzone mieszkanie. Na półkach, zamiast książek, stoją paczki landrynek. Na ścianach wiszą pęta świeżo wędzonej kiełbasy. A na parapetach dojrzewa sobie wesoło żółty ser. Tymczasem istnieje sposób, by naprawdę ozdobić dom… jedzeniem. I to całkowicie legalnie.

 
w kategorii:
Kiełki brokułów od Home&Kitchen Garden pokazują nowotworom, gdzie raki zimują

Gdyby wybrać jeden powód, dla którego nie tylko warto, ale wręcz trzeba zainteresować się kiełkami brokułów, byłby to sulforafan – słowo, na dźwięk którego nowotwory wpadają w uzasadnioną panikę.

w kategorii: